Trainingen en workshops in Rosmalen

Studeren kun je leren

Je brein is maar een klein stukje van je lichaam, maar het speelt een rol bij alles wat je doet. Soms leert het brein vanzelf, maar in andere gevallen kan het wel wat hulp gebruiken. De door StudieJunk aangeboden trainingen bieden die hulp.

Training: "Leer Leren"

Leer slimmer, maak leren leuker, besteed minder tijd aan je huiswerk en haal toch betere cijfers!

Bij StudieJunk begeleiden we je niet alleen bij het maken van je huiswerk, maar we leren je ook in overzichtelijke stappen hoe je zelf slimmer kunt leren en studeren. Tijdens de "Leer Leren" bijeenkomst leer je hoe je zo effectief en efficiënt mogelijk kunt leren. Door de training krijg je inzicht in waarom en hoe je kunt leren, wat je nodig hebt om leren leuk te vinden en waarom het tot dusver niet lukte om te leren. We gaan in op hoe je je gemakkelijk kan concentreren, je motivatie, het omgaan met storingen, de studie-omgeving, het stellen van doelen, mindmappen, onderscheiden van hoofd- en bijzaken in teksten, het opvoeren van je leessnelheid, indelen van je studietijd door je huiswerk te plannen en organiseren en nog veel meer.

Het doel van de training is dat je minder tijd aan je huiswerk hoeft te besteden en dat je studieresultaten verbeteren! Studeren wordt leuker. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van anderhalf uur die worden aangeboden in kleine groepjes. We bieden deze training meerdere keren per jaar aan, maar vol is vol dus meld je snel aan! Neem contact op via het contactformulier voor meer informatie over het eerstvolgende startmoment.

Kosten Training "Leer Leren"
€ 225,- inclusief 4 bijeenkomsten van anderhalf uur of 2 volledige ochtenden en cursusmateriaal
 

 

Training: "Brugklas Bikkels"

Met de brugklastraining ‘Brugklas Bikkels’ ben je goed voorbereid op jouw jaar in de brugklas. Wat gaat er veranderen als brugklasser en hoe ga je daarmee om? Hoe maak je nieuwe vrienden en wat doe je tegen pestkoppen? Hoe blijf je ontspannen en hoe maak je een zelfverzekerde indruk? En weet jij what's done en what's not op de middelbare school?

Tijdens de training 'Brugklas Bikkels' krijg je antwoorden op al deze vragen. Je leert alles wat je moet weten om vol zelfvertrouwen een goede start te maken op je nieuwe school! Alle deelnemers werken met het begeleidend boek "Brugklas Bikkels" vol met belangrijke informatie en coole tips & tricks. Na iedere bijeenkomst wordt er 'huiswerk' meegegeven en ontvangen de ouders een ouderbrief met een samenvatting van de bijeenkomst en tips om hun kind thuis te ondersteunen.

Kosten Training "Brugklas Bikkels"
€ 250,- inclusief 7 bijeenkomsten van één uur of 2 volledige ochtenden en cursusmateriaal

 

Workshop "Plannen en organiseren"

Kom jij elke dag thuis en zie je op tegen uren huiswerk maken? Begin je vaak te laat met leren en baal je hier flink van? Dan is onze workshop 'Plannen en organiseren' misschien iets voor jou! Aan het werk dat je docent opgeeft, kun je niets veranderen, maar wel aan de manier waarop je het werk aanpakt. Relaxed en met goede cijfers het schooljaar halen, begint met het maken van een goede planning.

Plannen kun je leren!

In deze workshop krijg je de juiste tools en handvatten die je nodig hebt om meer structuur aan te brengen in de manier waarop jij je huiswerk leert en maakt. Door onze jarenlange ervaring weten wij dat het aanbrengen van structuur en het organiseren van je schoolwerk een bijdrage levert aan rust in je hoofd, minder strijd thuis over huiswerk en uiteindelijk betere resultaten.

Kosten Workshop "Plannen en organiseren"
€ 95,- inclusief cursusmateriaal

 

Workshop "Help! De talen!"

De talen nemen een steeds groter onderdeel in binnen het onderwijs. Toch kan het dat je die talenknobbel nog niet ontwikkeld hebt. Wil je beter worden in het leren van talen? Dan is de workshop: 'Help! De talen!' misschien iets voor jou. Tijdens deze workshop oefenen we op drie manieren het leren van woordjes, we bepalen welke leermethode het beste bij jou past en je krijgt tips voor het leren en oefenen van de grammatica. Tot slot bespreken we per taal (Engels, Frans en Duits) op welke dingen je bij elke taal afzonderlijk moet letten.

Kosten Workshop "Help! De talen"
€ 95,- inclusief cursusmateriaal