Studie- en huiswerkbegeleiding in Rosmalen

Eerste hulp bij studie- en huiswerkproblemen

Tegenwoordig is het heel normaal om (tijdelijk) huiswerkhulp, studiebegeleiding, coaching, bijles of andere huiswerkbegeleiding in te schakelen als het even niet lukt. 

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je eigenlijk naar school gaat? En, wat was je antwoord? Omdat je de lessen interessant vindt? Omdat het moet van je ouders? Omdat het gezellig is? Omdat je een diploma nodig hebt? Het officiële antwoord op deze vraag is simpel, want zolang je nog geen diploma hebt behaald, ben je in Nederland leerplichtig tot je 18 jaar bent. Naar school gaan moet dus gewoon. Het feit dat je nu eenmaal naar school moet, betekent niet dat het altijd vanzelf gaat. Je moet naar de les, je moet een toets maken, je moet voldoendes halen om over te gaan en dat allemaal terwijl wij mensen helemaal niet van moeten houden! Extra lastig is het dat je dan ook nog eens steeds jezelf aan het werk moet zetten en zorgen dat het huiswerk wordt gedaan. Het lukt bijna niemand om altijd gemotiveerd te zijn voor alle vakken, maar toch moet je voor alle vakken je huiswerk maken.

Huiswerkbegeleiding bij StudieJunk in Rosmalen

Scholieren hebben vaak behoefte aan een extra steuntje in de rug. Je ouders hoeven zich met huiswerkbegeleiding van StudieJunk geen zorgen meer te maken over jouw huiswerk of slechte cijfers.

Studie- en huiswerkbegeleiding zijn geen vervanging van het bestaande onderwijs, maar is hier een aanvulling op. Wij kijken samen met jou en je ouders naar de wensen en behoeften, en maken op basis hiervan een studieplan.

Leer leren bij StudieJunk

Leer leren

Veel mensen denken dat je schoolwerk maar op één manier kunt doen. Ze hebben zichzelf ooit één methode aangeleerd die ze gebruiken. Bij slechte resultaten denken ze dan dat ze "het nou eenmaal niet kunnen." Dat klopt bijna nooit. Slechte cijfers kun je verbeteren door op een andere, handigere manier te werken.

Op school leer je bijna niks over slimme manieren om te leren en je oefent hier ook bijna niet mee. Het is handig om te weten welke manieren er zijn, welke het beste bij je past, wat je aan je eigen manier kan veranderen en hoe je de juiste motivatie vindt om het ook echt te gaan doen. 

Werken met een huiswerkcoach

Bij StudieJunk kunnen leerlingen rekenen op professionele begeleiding en coaching door ervaren, vakbekwame begeleiders met psychologische en pedagogische bagage. Onze huiswerkcoaches zijn allemaal gespecialiseerd in hun eigen vakgebied(en) en samen zorgen zij voor het complete pakket voor de juiste ondersteuning. Het doel van onze huiswerkcoaches is om leerlingen op een positieve en gestructureerde wijze te leiden naar het behalen van betere resultaten en het verbeteren van de studievaardigheden. Zo komen we samen tot studiesucces en dat draagt bij aan meer zelfvertrouwen en een stressvrije schooltijd.

StudieJunk heeft een gemiddeld slagingspercentage van 98%! Dit resultaat komt mede door onze flexibele inzetbaarheid, ons vakmanschap en onze aanpak die zich richt op de individuele leerling. Binnen dit slagingspercentage rekenen wij zowel leerlingen die geslaagd zijn als leerlingen die over gaan naar het volgende leerjaar. Bij StudieJunk staan we voor kleinschaligheid, betrokkenheid en persoonlijke, op maat begeleiding. Ieder kind is uniek en zo moet volgens ons ook het begeleidingstraject zijn opgebouwd.  

Leerlingvolgsysteem

Wij kunnen onze studenten alleen goed helpen als zij open en eerlijk tegen ons zijn. Heb je een onvoldoende gehaald en durf je het niet te vertellen? Doe toch maar, dan helpen we je zodat het niet weer voorkomt.

Studieplanner Pro

Bij StudieJunk gebruiken we StudieplannerPro. Dit is een professioneel online leerlingvolgsysteem, ontworpen voor en door huiswerkbegeleiders. Met StudieplannerPro hebben wij en je ouders continu gedetailleerd inzicht in het begeleidingsproces.

Via een beveiligde website worden naast persoonsgegevens onder meer aanwezigheid, huiswerk en resultaten nauwgezet bijgehouden.

Dagelijks worden alle gegevens door de begeleiders van StudieJunk aangepast en noteren we opmerkingen over het werk van de leerling. Na aanmelding ontvangen je ouders inloggegevens, waarmee ze alleen een afgeschermd gedeelte van de website kunnen bekijken. 
 

Sites die leren makkelijker maken

Kijk ook eens op deze sites, dat maakt het leren vaak makkelijker én leuker.