Examentraining en -begeleiding in Rosmalen

Vergroot je kans van slagen!

Zit je in het eindexamenjaar, dan wil je natuurlijk graag slagen! Om je te helpen jouw doel te behalen, bieden we ook voor jou een begeleiding op maat.

Om goed voorbereid je eindexamens in te gaan is het natuurlijk belangrijk dat je een goede planning maakt, zodat je alle leerstof beheerst voor aanvang van de tentamens/ examens. Daarnaast is het heel belangrijk om te oefenen met examenopgaves. Op deze manier groeit je zelfvertrouwen en ga je het examen vol goede en positieve gedachten tegemoet! 

Om je hierbij te ondersteunen, bieden we de volgende diensten:

  • Examentraining
  • Examenbegeleiding pakket
  • Examenbegeleidingsblokken

Examentraining

Moeite met één of meer examenvakken? Wil je weten welke onderwerpen je echt moet kennen voor je eindexamen? Of wil je hogere punten behalen voor je examens? Van februari tot en met mei bieden wij tientallen examentrainingen aan, speciaal voor jou als eindexamenleerling. De examentraining is erop gericht vmbo-, havo- en vwo-leerlingen optimaal op het eindexamen voor te bereiden. Per vak worden er specifieke examenonderdelen behandeld door middel van een gestructureerde uitleg en heldere stappenplannen. Kortom, vergroot je zelfvertrouwen en verhoog je slagingskans!

Ga met zelfvertrouwen de examens in! 
Examentrainingen zijn bedoeld om heel specifiek te trainen op het maken van een eindexamen in een bepaald vak. Er wordt vooral gekeken naar hoe een eindexamen in elkaar zit en welke aanpak er vereist is voor het maken en het verder voorbereiden op je examen. Nog afgezien van de tijdsdruk is het best moeilijk te bepalen aan welke examenonderwerpen je nu wel of geen aandacht moet besteden en welke tijdsplanning voor jou het beste is. Juist in deze spannende periode kun je professionele begeleiding en een strak studieschema goed gebruiken. De trainers van StudieJunk lopen stapsgewijs de examenstof met je door, leren je tips & tricks en helpen je bij het maken van verschillende vraagstukken. We werken aan inhoud, zelfvertrouwen en structuur.

​Werkwijze
De training is verdeeld in blokken, waarin steeds één onderwerp centraal staat. Elk blok begint met een kernachtige uitleg waarin hoofdzaken van bijzaken worden gescheiden en waarin je handvatten krijgt aangereikt om examenopgaven succesvol op te lossen. Na de uitleg maak je de door ons geselecteerde opgaven, waardoor je inzicht krijgt in het soort vragen en de manier waarop deze gesteld worden. Op deze manier krijg je meer grip op de stof en vergroot je zelfvertrouwen. De kracht van de trainingen ligt in het overzicht dat wij je bieden in combinatie met veel persoonlijke aandacht. Door het kleine aantal leerlingen per docent is er veel aandacht voor vragen en individuele problemen. 

Examenbegeleiding pakket

Examenbegeleiding pakket

Beschik jij over genoeg discipline om zelf de basis te leren, maar kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een goede planning voor je examens en wil je graag oefenen onder begeleiding? Dan is het examenbegeleiding pakket iets voor jou!

We maken een afspraak om samen een planning te maken voor het leer- en oefenwerk voor al je vakken. Vervolgens kies je 10 dagdelen, van ongeveer 3 uur, uit waarop je onder begeleiding wilt komen oefenen. De begeleiding zal plaatsvinden in kleine groepjes onder begeleiding van onze examenexperts die de tijd en rust hebben om uitleg te geven. Tijdens die dagen dat je bij ons bent kun je vragen stellen, oefen je onder begeleiding met examenvragen en ga je dieper op de stof in die je thuis hebt geleerd. Je leest het goed, die je thuis hebt geleerd! Je zal namelijk buiten de tijden dat je bij ons bent ook thuis aan de slag moeten. Wordt een echte StudieJunkie en slaag met dikke cijfers!

Examenbegeleidingsblokken

Naast examentraining en het examenbegeleiding pakket bieden we ook losse blokken examenbegeleiding aan. Dit is een vorm van begeleiding die we aanbieden voor eindexamenleerlingen die structuur zoeken in hun planning richting het examen, een vraagbaak willen vinden op de plek waar ze studeren, een objectief steuntje in de rug zoeken die motiveert en stuurt daar waar nodig is. In een rustige omgeving wordt zelfstandig de stof geleerd, oude examens gemaakt en kunnen eventuele vragen gesteld worden aan onze ervaren begeleiders. Deze vorm van begeleiding is minder intensief dan het examenbegeleiding pakket en de groepen zijn over het algemeen ook iets groter.

Je geeft vooraf op welk(e) studieblok(ken) je naar ons komt en betaalt dan per studieblok €35-. Er is de keuze tussen twee studieblokken per dag en het is mogelijk voor meerdere blokken per dag te kiezen: 

  • 9.00 tot 12.00 uur
  • 15.00 tot 18.00uur 

Deze variant op de examentraining en het volledige pakket bieden we tijdens en na de meivakantie aan, zodat iedereen ook tijdens de examens de mogelijkheid heeft om onder begeleiding te komen studeren. Deze tijden sluiten mooi aan op de tijden van de eindexamens en er is voor iedereen wel een tijd bij die het beste past in die stressvolle tijd.

Wat zijn de kosten voor hulp bij de examens?

Examentraining
€ 225,- voor een ééndaagse training, inclusief lesmateriaal en lunch 

Examenbegeleidingsblokken
€ 45,- per studieblok

 

Examenbegeleiding pakket

€ 395,- dit is inclusief een 1-op-1 planningssessie en 10 dagdelen begeleiding.

Samenwerking ExamenOverzicht

StudieJunk werkt samen met de makers van ExamenOverzicht. ExamenOverzichten zijn kort en bondige samenvattingen van de examenstof voor het VMBO, HAVO en VWO. Toets ook je kennis met de oefenvragen in de samenvattingen. Gebruik onderstaande link om direcht deze ExamenOverzichten te bestellen en zelfverzekerd het examen in te gaan!