Help! Hoe overleef ik school?!

Met de hulp en begeleiding van StudieJunk!

Bij StudieJunk worden diverse begeleidingsvormen op alle niveaus en voor alle leerjaren aangeboden. Met de verschillende diensten die er worden geboden zijn de begeleiders van StudieJunk in staat om de leerlingen zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk gebied te ondersteunen. Het doel is uiteindelijk altijd om de leerling te trainen zelfstandig verder te kunnen gaan.

Heeft uw kind moeite met het inplannen van het huiswerk en het gestructureerd leren voor toetsen? Snapt uw kind niets van dat ene lastige vak en wil het hier hulp bij? Krijgt ú stress van het huiswerk van uw zoon of dochter? Kan uw kind beter studeren in een rustige omgeving? Er zijn verschillende mogelijkheden waarop we een leerling kunnen begeleiden. Wij bieden de volgende diensten:

  • Studiebegeleiding
  • Studieplek
  • Toetsweekbegeleiding
  • Bijlessen
  • Examenbegeleiding
  • Trainingen

Tijdens studiebegeleiding worden leerlingen ondersteund op het gebied van studievaardigheden, zelfstandig plannen, huiswerk maken en leren voor toetsen. Ze leren op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan met hun huiswerk.

Kan uw tiener goed zelfstandig leren, maar ontbreekt het aan een rustige studieplek? Dan is een studieplek mogelijk iets voor uw zoon of dochter! Hierbij gaat het om zelfstandig leren onder toezicht. Naast een studieplek voor de zelfstandige leerling bieden we ook hulp voor en tijdens de toetsweek, tijdens toetsweekbegeleiding​. ​Drie weken lang, twee weken voor en één week tijdens de toetsweek, worden leerlingen gedurende drie dagen per week geholpen met de voorbereiding op de toetsen. Denk hierbij aan het maken van een planning en het uitvoeren hiervan, hulp tijdens het studeren, overhoren en het bijspijkeren van het kennisniveau.

Voor uitgebreide hulp en instructie voor een onderdeel of specifiek vak, biedt StudieJunk voor alle vakken en op alle niveaus begeleiding aan in de vorm van bijles. Intensieve, individuele begeleiding om vakinhoudelijke kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen te vergroten.

Het laatste schooljaar is vaak voor veel leerlingen ook het spannendste jaar. Voor examenleerlingen zijn er verschillende mogelijkheden om wat extra hulp te krijgen, waarbij te denken valt aan examentrainingen, een examenbegeleiding pakket en examenbegeleidingsblokken.

Ook bieden wij diverse mogelijkheden tot trainingen en workshops, zoals brugklastrainingen; leren leren traningen; workshop: Plannen en organiseren & workshop: Help! De talen!.